Purjehduskoulu

Täältä löydät Purjehduskoulu Ruorin koulutustarjonnan. Tarjolla on yksityistä, ammattitaitoista purjehduksenopetusta harrastusta aloittaville ja jo kokeneemmille seilaajille. Kaikki koulutukset sisältävät teoria-  ja käytännönopetusta. Kursseilla pääset tutustumaan purjehduksen  saloihin tai syventämään jo opittuja taitoja. Kurssien ajankohdat ilmoitetaan ajankohtaista kohdassa (tulossa pian). Ilmottautumiset sähköpostitse. Tutustu alta koulutustarjontaamme.

Otathan yhteyttä meihin (purjehduskouluruori@gmail.com), jos olet epävarma, mikä kurssi voisi sopia sinulle!

Irti laiturista!

Aloittelijoiden kurssi:

Ankkuri, purjehduskurssin kuvake

JOHDATUS PURJEHDUKSEEN

Tämä kurssi sopii sinulle, joka haluat päästä tutustumaan purjehdukseen, etkä omaa aiempaa purjehduskokemusta!

Johdatus purjehdukseen -kurssi

(4 - 6 h) on aloittelijoille suunnattu tiivis johdanto, jossa pääset kokeilemaan purjehdusta ja opit perusasioita purjehduksesta. Kurssi sisältää kahden tunnin teoriaosuuden (vene ja termistö tutuksi) ja neljä tuntia käytännön purjehdusta lähivesillä. Kurssi on purjehduksen alkeiden esittely.

 

Kurssin osallistujamäärä on 6 - 8 oppilasta. Takaamme pienellä osallistujamäärällä laadukkaan ja yksilöllisen opetuksen. Kurssista saa kurssidiplomin.

Vesille!

Edistyneiden kurssi:

SAARISTOPÄÄLLIKKÖ-KURSSI

Saaristopäällikökurssi (32 h) on tarkoitettu sinulle, joka hallitset jo purjehduksen perusteet! Kurssilla opetellaan purjeveneen päällikkönä toimimista. Kurssi soveltuu erinomaisesti ensimmäistä purjevenettään hankkiville tai muuten purjeveneen kipparoinnista kiinnostuneille.

Osallistujalla tulee olla tyydyttävä navigointitaito.

Tutkintoon osallistumisen edellytyksenä on navigointitaidon lisäksi 100 merimailin purjehduskokemus sekä vähintään 15 vuoden ikä.

 

Hyväksytysti suoritetut saaristopäällikkökurssi ja sen lopuksi suoritettu saaristopäällikkötutkinto 

oikeuttavat todistukseen veneilytaidosta. Kun suoritat kurssin ja tutkinnon, voit hakea kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjaa. 

Kurssin osallistujamäärä on 4 – 6 oppilasta.

Nimetön suunn.malli (93).png

Purjeet ylös!

Kokeneiden kurssi:

Nimetön suunn.malli (94).png

RANNIKKOPÄÄLLIKKÖ-

KURSSI

Rannikkopäällikkökurssi (32h) on tarkoitettu itsenäisesti venettä käyttävän henkilön purjehdustaitojen täydentämiseen. Rannikkopäällikkökurssin hyväksytysti suorittanut henkilö pystyy taitojensa ja hankkimansa kokemuksen perusteella tekemään turvallisia retkipurjehduksia saaristossa ja rannikon läheisyydessä.

Kurssin suorittanut hallitsee perämiestutkinnon lisäksi hyvät merimiestavat, veneilysäädökset sekä veneen järjestelmät, veneen käsittelyn rantautumistilanteissa sekä moottorilla että purjein, reittisuunnittelun ja paikanmäärityksen sekä käytännön sovellukset saaristossa ja rannikolla. Kurssin suorittanut hallitsee veneen ja miehistön päivä- ja yöpurjehduksella.

Hyväksytysti suoritettu kurssi ja kurssin lopussa suoritettava näyttökoe oikeuttavat todistukseen. Kurssin käymällä voit hakea suoraan kansainvälistä huviveneen- kuljettajankirjaa Traficomilta.